Ananasrijst met garnalen

4
15 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kroon van ananas afsnijden. Met scherp mes 4 dikke plakken van ananas afsnijden (rest van ananas wordt niet gebruikt). Op diep bord plakken schillen en hierbij ca. 1 eetlepel sap opvangen (indien nodig wat extra sap uit rest van ananas halen). Met appelboor of scherp mes harde kern eruit steken. Ananas in kleine stukjes snijden. In kommetje 1 eetlepel vissaus, ananassap en garnalen door elkaar roeren. Limoen uitpersen.
  • 2 Rijst met 1 eetlepel vissaus, 1 eetlepel limoensap en zout volgens gebruiksaanwijzing gaar koken. Intussen gemberwortel schillen en in plakjes snijden. Koriander fijn knippen. In koekenpan olie verhitten. Gember ca. 2 minuten bakken. Ananasstukjes toevoegen en ca. 1 minuut meebakken. Gemberplakjes verwijderen. Ananas, koriander en garnalen door gare rijst scheppen. Op smaak brengen met peper, limoensap en eventueel nog wat vissaus. Lekker met gegrilde kip of vis en roerbakgroenten.

Ananasrijst met garnalen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pittige ananasrijst met kip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Yannan kip en ananasrijst
45 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Ananasrijst Uit India
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananasrijst Met Garnalen
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept