Brood met knoflook en ansjovis

4
30 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng in een kom de bloem, de gist en een snufje zout en voeg al roerend 2 el olijfolie en circa 225 ml lauw water toe. Kneed dit op het aanrecht in circa 5 minuten tot een soepel en elastisch deeg. Laat het deeg in de kom afgedekt met folie circa 60 minuten rijzen, tot het in omvang is verdubbeld. Verwarm de oven voor op 225 °C. Meng de knoflook met de oregano en 4 el olijfolie. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde lap van centimeter dik. Leg de lap deeg op een ingevette bakplaat. Strijk het knoflookmengsel uit over het deeg en verdeel de ansjovisfilets erover. Bestrooi royaal met peper en druppel er nog wat olijfolie over. Bak het brood in het midden van de oven in 15-20 minuten knapperig bruin en gaar.

Brood met knoflook en ansjovis is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Plaatpizza met ansjovis
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde lamshaas met ansjovis-tijmboter
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes op brood met spitskool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept