Citroenballetjes & pijnboompitten

1persoon
25 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rooster de pijnboompitten 3 min. in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bord. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Doe de helft van het citroenrasp, het ei, 2 el ricotta, de knoflook en de pijnboompitten in een kom en meng met de tartaar. Voeg peper en zout naar smaak toe en kneed goed door. Draai met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot.
  • 2 Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Laat de balletjes op laag vuur in ca. 10 min. gaar worden. Keer regelmatig. Meng ondertussen de rest van het citroenrasp en ricotta met de bosui. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Serveer bij de citroenballetjes.

Citroenballetjes & pijnboompitten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept