Vietnamese sla-gehaktrolletjes

4
40 min
Bijgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Limoen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen. Gehakt mengen met limoenrasp, knoflook, gember, helft van rode peper, 1 el vissaus en zout. Van gehakt 8 rolletjes van ca. 15 cm lang vormen en platdrukken. Gehakt tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Mihoen doormidden breken en volgens gebruiksaanwijzing wellen in kokend water. Deel van munt en koriander grof scheuren boven slakom. Mihoen in vergiet afspoelen met koud water. Mihoen en peen julienne in slakom overdoen. Limoensap, 1 el vissaus en rest van rode peper toevoegen en salade losjes omscheppen. Slabladeren wassen en droogdeppen.
  • 2 Gehaktrolletjes in ingevette grillschaal of hamburgerklem op barbecue in 10 min. rondom bruin en gaar roosteren. Op elk slablad wat mihoensalade scheppen, gehakt erop leggen en bestrooien met rest van munt en koriander. Slablad rond vulling rollen, serveren met chilisaus om te dippen.

Vietnamese sla-gehaktrolletjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Koolrolletjes
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté van rundergehakt
15 min, voorbereiden 15 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kofta in tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gekruide gehaktrolletjes met honingsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Monique van Loons geroosterde eendenborst op Vietnamese salade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vietnamese kalkoen à la minute
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vietnamese lenterolletjes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vietnamese kipschotel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept