Mosselen in saffraanroomsaus

4
25 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Mosselen onder stromend water afspoelen. Mosselen die na een ferme tik niet dichtgaan en kapotte exemplaren verwijderen. Mosselen in grote pan leggen en afgedekt op hoog vuur in ca. 5-7 minuten verwarmen tot alle mosselen openstaan. Intussen saffraandraadjes ca. 5 minuten weken in bakje met 1/2 dl heet water. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Knoflook pellen en fijn snipperen. Mosselen met schuimspaan in kom scheppen en onder aluminiumfolie of in oven warm houden. Mosselvocht bewaren. In hapjespan boter smelten. Bosui en knoflook ca. 3-4 minuten heel zachtjes fruiten. Kerriepoeder even meefruiten. Chilipoeder, wijn en saffraan met vocht erdoor roeren. Mosselvocht toevoegen en alles op hoog vuur 2-3 minuten inkoken. Room erdoor roeren en saus nog ca. 1 minuut verwarmen. Mosselen over vier warme schaaltjes of diepe borden verdelen, saus erover schenken. Direct serveren.

Mosselen in saffraanroomsaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen In Saffraanroomsaus
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept