Krokant kruidentaartje met geroosterde paprika en kwarteleitjes

4
55 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 filodeeg laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. Oven voorverwarmen op 200 °C. Bakplaat bekleden met bakpapier. Tijmblaadjes van takjes rissen. filodeeg voorzichtig uitvouwen, 8 vellen uitspreiden op werkvlak en bestrijken met basilicumolie. Tijmblaadjes en grofgemalen zout en peper erover strooien. Vellen tot driehoeken dubbelvouwen, uitstekende randjes eraf snijden en bovenkant bestrijken met basilicumolie. Driehoeken nog een keer dubbelvouwen en op bakplaat leggen. filodeegdriehoeken in oven in ca. 10 minuten krokant bakken. Laten afkoelen en eventueel in goed afgesloten trommel bewaren. Paprika schoonmaken en in lengte in smalle repen snijden. Repen halveren. Knoflook pellen en in plakjes snijden. In bakblik of kleine ovenschaal paprika, knoflook en 1 eetlepel basilicumolie door elkaar scheppen. Bestrooien met zout en peper.
  • 2 Ovengrill voorverwarmen. Bakblik met paprikamengsel ca. 10 cm onder hete grill schuiven en paprika in ca. 5 minuten gaar roosteren, af en toe omscheppen. Intussen holletjes van poffertjespan invetten met wat basilicumolie. Met mes kwarteleitjes opentikken en eitjes in holletjes van poffertjespan laten glijden. Romaatjes wassen, bij paprika leggen en ca. 2 minuten meeroosteren tot velletjes net openknappen. Intussen op matig vuur kwarteleitjes laten stollen. Op vier borden krokante driehoek van filodeeg leggen, met punt naar achter. Hierop paprikareepjes scheppen. Kwarteleitjes en romaatjes erop leggen. Andere krokante driehoeken er schuin op leggen, met punt naar voren. Vocht van paprikamengsel en wat balsamicoazijn rond taartjes druppelen. Direct serveren.

Krokant kruidentaartje met geroosterde paprika en kwarteleitjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Alain Carons niçoise de legumes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme paddenstoelensalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Amuse americain
10 min Snack
Bekijk recept
Salade van roze kwarteleitjes
40 min
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept