Op bord gegaarde zalm in dille-bieslookmarinade

4
25 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boven kom dille en helft van bieslook zeer fijn knippen. Olie, mosterd, honing en flink wat vierseizoenenpeper erdoor roeren. Zalmhaasjes dik met marinade insmeren, in plasticfolie verpakken in minimaal 2 uur in koelkast marineren.
  • 2 Zalm 30 min. in diepvries leggen (is dan straks makkelijker dun te snijden). Oven voorverwarmen op 200 °C en vier ovenvaste borden in ca. 5 min. gloeiendheet laten worden. Zalmhaasjes uit diepvries nemen en voorzichtig folie verwijderen. Zalmhaasjes met scherp, glad mes in rechte, smalle plakjes snijden. Zalm in 4 porties plat op werkvlak leggen (is zo straks sneller over borden te verdelen). Zeezout erboven malen en besprenkelen met citroensap. Borden uit oven nemen en zalmplakjes razendsnel op borden leggen. Garneren met resterende sprieten bieslook. Direct serveren, zodat zalm zichtbaar aan tafel gaart (vis verkleurt dan van transparant naar roze).

Op bord gegaarde zalm in dille-bieslookmarinade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bieslookmarinade
Bijgerecht
Bekijk recept
Zalm Met Dille-bieslookmarinade
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Frisse caesarsalade op toast
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Haasspiesjes op kool met kastanjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Artisjokharten op tomatenbrood
1u15 min Snack
Bekijk recept
Zuurkool op z'n Hongaars
30 min Bijgerecht
Bekijk recept