Witte-bonensoep met kastanjechampignons en rozemarijn-bruschetta

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper knoflook fijn. Maak bosuitjes schoon en snijd in ringetjes. Verwarm in pan 1 eetlepel olijfolie. Smoor knoflook en helft van bosui ca. 3 minuten zachtjes. Voeg witte bonen met vocht, kruidenbouillon en 1/2 liter water toe, breng aan de kook. Laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen. Pureer met staafmixer tot gladde, lichtgebonden soep. Breng op smaak met zout en peper. Ris van 1 takje rozemarijn naaldjes en hak fijn. Snijd ciabatta's schuin in 8 plakjes. Verwarm soep opnieuw zachtjes. Verwarm grillpan tot gloeiend heet. Verhit intussen in wok 1 eetlepel olijfolie. Roerbak champignons met fijngehakte rozemarijn en rest van bosui in ca. 4 minuten op hoog vuur, vocht laten verdampen. Breng op smaak met zout. Rooster sneetjes ciabatta in grillpan aan beide zijden mooi bruin. Wrijf sneetjes geroosterde ciabatta aan beide kanten in met takje rozemarijn. Besprenkel met rest van olijfolie. Schep witte-bonensoep in vier diepe borden.

Witte-bonensoep met kastanjechampignons en rozemarijn-bruschetta is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
bruschetta met paprika en feta
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met puree van aardperen
Snack
Bekijk recept
Italiaanse bruschetta met rosbief en tonijnmayonaise
30 min-
Bekijk recept

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept