Victoriabaarsfilet in witte wijn

4
30 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vis in 4 gelijke stukken verdelen en droogdeppen. Vis met mespunt zout, peper en bloem bestrooien. In koekenpan met antiaanbaklaag 1 el olie verhitten en vis in 8 min. gaar bakken, halverwege keren. Vis in diepe schaal overdoen. In koekenpan 1 el olie verwarmen en ui, knoflook en winterpeen goudbruin fruiten. Groenten uit pan nemen en op vis leggen. Helft van peterselie over groenten strooien. Ansjovis in koekenpan in rest van olie fruiten. Wijn erbij schenken, laurierblad toevoegen en geheel aan de kook brengen. Wijnmengsel 10 min. koken en op smaak brengen met peper. Wijnmengsel over vis schenken, geheel laten afkoelen en vis in marinade in minstens 24 uur in koelkast bewaren.
  • 2 Rucola over borden verdelen en vis erop leggen. Ui, knoflook en winterpeen erop scheppen. Enkele eetlepels marinade erover schenken. Rest van peterselie erover strooien.

Victoriabaarsfilet in witte wijn is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Oriëntaalse ovenschotel met victoriabaars
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Victoriabaars met peterselie-pesto
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met victoriabaars
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Papillot van Victoriabaars met groenten in olie
20 min Voorgerecht
Bekijk recept