Oesters met zeeastersalade

4
40 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Citroenen uitpersen. Komkommer wassen en in lengte halveren. Komkommer overdwars halveren en met lepeltje zaadjes eruit scheppen. Komkommer met kaasschaaf in linten schaven. Bosuitje schoonmaken en in heel dunne ringetjes snijden. Zeeaster wassen en laten uitlekken. In kom zeeaster, komkommer en bosui door elkaar scheppen. Van citroensap 2 eetlepels erover sprenkelen, peper erover malen. Salade tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • 2 Brood roosteren en diagonaal halveren. Komkommersalade over vier bordjes verdelen, brood ernaast leggen. IJsklontjes in keukenmachine of in theedoek met deegroller in kleinere stukjes malen of slaan. IJs op grote schaal leggen. Oesters met oestermes (voorzichtig) openen en op ijs leggen. Rest van citroensap over oesters sprenkelen en peper erover malen. Komkommersalade en brood met boter erbij serveren.

Oesters met zeeastersalade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zeeastersalade met noten
5 min Bijgerecht
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Oesters met wasabi en foreleitjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme oesters met twee sauzen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Trio van gegrilde oesters
30 min Voorgerecht
Bekijk recept