Romige bloemkoolsoep met Gorgonzola
3
sterren op basis van
5
stem(men)
person
4
timer
35 min
restaurant
Voorgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediƫnten
750 ml groentebouillon (van tablet)
25 g boter
½ bloemkool (of 1 zak panklare bloemkoolroosjes (350 g))
1 beker slagroom (125 ml)
(versgeraspte) nootmuskaat
75 g Gorgonzola (blauwaderkaas)
Bereiding
Verwarm de bouillon. Smelt ondertussen de boter in een (soep)pan en bak hierin de bloemkool 5 min. op laag vuur; de roosjes mogen niet kleuren. Schenk de warme bouillon en de slagroom bij de bloemkool en breng het geheel aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan 10 min. zachtjes doorkoken, tot de bloemkool gaar is. Pureer de soep en breng hem op smaak met nootmuskaat en (versgemalen witte) peper. Verdeel de soep over 4 diepe borden en verkruimel de Gorgonzola erboven.
Romige bloemkoolsoep met Gorgonzola is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Hamburger met avocadosalsa en gorgonzola »
Pasta met gerookte kip en peer »
Groentepizza met gorgonzola »
Rijstsalade met geroosterde groenten »
Romige rodekool met lekkerbek »
Romige champignon-pastaschotel »
Schelpjes met romige makreel »
Romige groene aspergesoep »