Terrine met bloemkool en broccoli

12
45 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bloemkool schoonmaken, wassen en in roosjes verdelen. In pan met weinig water en zout bloemkool in ca. 12 minuten gaarkoken. Intussen broccoli schoonmaken, wassen en roosjes van stronk snijden. In pan met ruim water en zout broccoli in ca. 6 minuten beetgaar koken. Afgieten en roosjes voorzichtig op keukenpapier laten uitlekken. Worteltjes schoonmaken, wassen, in stukjes snijden en in pannetje met weinig water en zout in ca. 4 minuten gaarkoken. Afgieten en fijnhakken. Bloemkool afgieten.In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten weken. In steelpan 1 dl water met bouillontablet aan de kook brengen, bouillontablet al roerend oplossen. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in bouillon oplossen. Laten afkoelen tot mengsel geleiachtig wordt.In keukenmachine bloemkool pureren. Bouillonmengsel erdoor roeren en op smaak brengen met (zout en) peper. In kom slagroom stijf kloppen en bloemkoolpuree erdoor roeren. Vorm invetten en helft van bloemkoolpuree erin scheppen. Broccoliroosjes met steeltjes naar boven dicht tegen elkaar aan in bloemkoolpuree drukken. Worteltjes door rest van bloemkoolpuree scheppen en over broccoli verdelen. Vorm even schudden, zodat bloemkoolpuree goed verdeeld wordt. In koelkast terrine in 10 à 12 uur laten opstijven.
  • 2 In kom mayonaise, kwark en kerriepoeder tot sausje roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Tomaat wassen en in plakjes snijden, plakjes halveren. Vorm enkele tellen in heet water houden. Plank erop leggen, samen keren en terrine op plank laten glijden. Met scherp (elektrisch) mes terrine in plakken snijden en op bordjes leggen. Garneren met plakje tomaat en kerriesaus.

Terrine met bloemkool en broccoli is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Regenboogterrine
1u20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouilleterrine
45 min Bijgerecht
Bekijk recept