Tompoes van paddenstoelen

4
55 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het bladerdeeg op de bakplaat en bestrijk het deeg met ei. Snijd het deeg in 12 punten en strooi de sesamzaadjes erover. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de puntjes in ca. 15 min. goudbruin en krokant. Laat de puntjes op een rooster afkoelen en bewaar ze tot gebruik in een trommel.
  • 2 Smelt in een ruime koekenpan 50 g boter en fruit de ui hierin ca. 3 minuten. Roer de bloem erdoor en fruit de bloem op een heel zacht vuur 3 min. mee. Voeg de helft van de bouillon toe en breng alles aan de kook. Roer nu alles tot een gladde saus. Voeg de rest van de bouillon toe, breng dit weer aan de kook en roer alles weer tot een gladde saus. Laat de saus ca. 15 min. heel zachtjes koken. Roer de saus regelmatig goed door.
  • 3 Verhit intussen in een hapjespan de resterende boter en bak de paddenstoelen op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de tijm en naar smaak zout en peper toe. Roer de paddenstoelen door de ragout en verwarm het geheel zachtjes 1 minuut.
  • 4 Leg op 4 borden een puntje bladerdeeg en schep hierop een beetje ragout. Leg er vervolgens nog een puntje op en verdeel de laatste ragout erover. Sluit af met het laatste puntje bladerdeeg en serveer direct.

Tompoes van paddenstoelen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omelet met paddenstoelen
30 min
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tompoes van zeebarbeel met pesto
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tompoes van portobello
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tompoes van gewokte groenten met langoustines
42 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zeeduivelmedaillon met tompoes van groenten
85 min Hoofdgerecht
Bekijk recept