Romige bloemkoolsoep met champignonlaagje

4
15 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bloemkool schoonmaken en in roosjes verdelen, stronken in stukjes snijden. Bloemkool in 500 ml water in 10 min. gaar koken. Champignons schoonmaken en in kleine stukjes snijden. In koekenpan boter verhitten en champignons ca. 5 min. bakken en vocht laten verdampen. Champignons met zout en peper bestrooien. Met staafmixer of keukenmachine bloemkool in water pureren. Bloemkoolsoep aan de kook brengen en bouillontabletten toevoegen en laten oplossen. Roomkaas door soep roeren en al roerend laten smelten. Bieslook fijnknippen. Soep met zout en peper op smaak brengen. Soep over vier borden/kommen verdelen. Bieslook door champignons scheppen. Champignons over soep verdelen.

Romige bloemkoolsoep met champignonlaagje is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept