Koud geserveerde heldere groentebouillon

4
45 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg een theedoek in een vergiet. Hang het vergiet boven een ruime kom. Schenk de groentesap in het vergiet. Laat de sap minstens 12 uur in de koelkast door de theedoek lekken. Resultaat: ca. 500 ml helder uitlekvocht. Gooi de achtergebleven groentepulp weg. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Kook de asperges in min 1
  • 0 min in ruim kokend water met zout. Haal de asperges van het vuur af en laat nog 5 min. in het kookwater staan. Giet de asperges met koud water af om het garingsproces te stoppen. Snijd de asperges in schuine plakken van ca. 1 cm.
  • 2 Kook de tuinbonen, doperwten en haricots verts in ruim kokend water in 3 min. beetgaar. Spoel in het vergiet met koud water af. Verwijder de stugge grijze velletjes van de tuinbonen (dubbeldoppen). Snijd de tomaatjes kruislings in. Kook deze 30 sec. ondergedompeld in water. Spoel de tomaatjes af met koud water. Trek de velletjes eraf en snijd ze door midden en verwijder de zaadjes. Leg de mihoen 3 min. in kokend water zodat de sliertjes zacht worden. Giet af met koud stromend water. Snijd de bieslook, basilicum en koriander fijn.
  • 3 Meng losjes de koude groenten met de mihoen en kruiden. Verdeel het mengsel over de glazen. Breng de groentesap op smaak met peper en zout. Verdeel de groentesap in de glazen. Druppel basilicumolie erover.

Koud geserveerde heldere groentebouillon is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Avocadosoep met tabasco
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Knolselderijrisotto
30 min-
Bekijk recept
Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mango-frambozenjelly's
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gado gado met kroepoek
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mandarijnenpuddinkjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept