Regenboogterrine

3 sterren op basis van 3 stem(men)

person 15 timer 1u20 min restaurant Voorgerecht link Albert Heijn print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de worteltjes in 15-20 min. zacht. Mix de witte kaas met de ricotta en de eieren, voeg peper (en zout) toe. Verdeel het mengsel in 5 porties: 3 kleine en 2 iets grotere. Snijd de helft van de paprika's in plakken en bedek hiermee de bodem van de cakevorm. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pureer in 3 aparte schalen de worteltjes, de andere helft van de paprika's en de tomaat met de 3 kleine porties van het ricottamengsel. Pureer het basilicum met 1 grotere portie (de andere grotere portie blijft wit). Schep een laag paprika-ricottamengsel in de cakevorm en zet dat in het bakblik. Doe wat kokend water in het bakblik en zet het 10-12 min. in de oven. Schep er een laag van het tomaten-ricottamengsel op, bak 10 min. in de oven. Schep een laag wortel-ricottamengsel erop, bak 10 min. in de oven. Schep de witte laag erop en bak 10 min. in de oven. Schep tot slot de basilicum-ricottalaag erop en dek af met de tuinerwten. Bak nog eens 10 min. Laat afkoelen. Bewaar de terrine tot het serveren in de koelkast. Snijd de terrine in 15 plakken en leg er rucola bij.
Regenboogterrine is een recept van Albert Heijn

Receptenzoeker

Dit vind je misschien ook lekker