Tomatenbouillon

8
40 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalot op laag vuur 5 min. Voeg de knoflook toe en fruit 1 min. mee. Voeg de romatomaten en de laurierblaadjes toe en laat op laag vuur 10 min. garen. Voeg 750 ml water toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 min. inkoken. Pureer de bouillon met de staafmixer zo glad mogelijk en schenk door een zeef. Breng op smaak met peper en zout.
  • 2 Snijd de cherry tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Voeg toe aan de bouillon. Verwarm de bouillon 2 min. tot de cherry tomaten warm zijn. Verdeel over 8 glazen of kopjes.

Tomatenbouillon is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Dubbelgetrokken tomatenbouillon
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatenbouillon met zuurkool en ham
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatensoep met tosti's
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaanse tapas-burgertjes uit de oven
15 min Snack
Bekijk recept

Dubbelgetrokken tomatenbouillon
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatenbouillon met zuurkool en ham
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatensoep met tosti's
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaanse tapas-burgertjes uit de oven
15 min Snack
Bekijk recept