Pittige gazpacho met koriander

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd 2 sneetjes brood in kleine blokjes en houd apart. Trek de rest van het brood in stukjes en doe in een kom. Schenk de olie erover en voeg de knoflook en komijn toe. Laat 20 min. staan.
  • 2 Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem eruit met een schuimspaan en laat afkoelen. Pel het vel eraf. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van 1 tomaat in kleine blokjes van 5 mm en houd apart.
  • 3 Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd 1/4 paprika in blokjes van 5 mm. Schil de komkommer en snijd 1/4 in kleine blokjes. Snijd de rest in stukken van 4 cm. Snijd de steeltjes van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd in stukken.
  • 4 Doe het brood met de olie, komkommer, paprika, rode peper en koriander in de blender. Voeg 200 ml water, de azijn en peper en zout naar smaak toe. Pureer tot een gladde soep. Laat in 1 uur koud worden in de koelkast. Serveer met de kleingesneden groenten en broodblokjes.

Pittige gazpacho met koriander is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vega-quesadilla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige truffels
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige gebakken garnalen
13 min Bijgerecht
Bekijk recept