Saffraanrisotto
2
sterren op basis van
2
stem(men)
person
8
timer
30 min
restaurant
Voorgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediënten
2 bouillontabletten
2 envelopjes saffraan
1 ui
75 g boter
400 g risottorijst
150 ml droge witte wijn
100 g grano padano (kaas stukje)
Bereiding
In pan 1 liter water aan de kook brengen. Bouillontabletten erboven verkruimelen en al roerend laten oplossen. Bouillon proeven en op smaak brengen met (zee)zout en peper. Bouillon op zacht vuur tegen de kook aanhouden. Saffraandraadjes in kommetje weken in 2 el warme bouillon. Ui pellen en fijnsnipperen. In braadpan of pan met dikke bodem 50 g boter smelten. Ui toevoegen en 3 min. op matig vuur bakken, de uisnippers mogen niet bruin kleuren. Risottorijst door ui scheppen en 1 min. zachtjes roerbakken tot alle korrels glanzen en glazig zijn geworden. Geweekte saffraandraadjes toevoegen. Wijn door rijst roeren. Zodra meeste wijn verdampt is, kwart van warme bouillon bij rijst schenken. Blijven roeren met houten lepel tot alle bouillon is opgenomen. Nu telkens scheut bouillon toevoegen en al roerend door rijst laten opnemen. Pas nieuwe bouillon toevoegen als vorige is opgenomen. Na 20-25 min. heeft de rijst alle bouillon geabsorbeerd en zijn de rijstkorrels beetgaar. De risotto is dan romig en smeuïg. Korstjes van grana padano snijden en kaas raspen. Rest van boter en helft van geraspte kaas door risotto roeren. Risotto op smaak brengen met zout en peper. Pan van vuur nemen en afgedekt 2 min. laten staan. Risotto in vier warme kommen of diepe borden scheppen. Rest van geraspte kaas erover strooien.
Saffraanrisotto is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes »
Saffraanrisotto met cantharellen »
Saffraanrisotto »
Risotto met gebakken roodbaars »
Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes »
Saffraanrisotto met cantharellen »
Saffraanrisotto »
Risotto met gebakken roodbaars »