Kip en asperge fritto

6
20 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C. Verwarm de oven voor op 75 °C. Klop in een beslagkom het ei los met het bier. Roer de bloem en het zout erdoor.
  • 2 Snijd de asperges op gelijke lengte met de kiphaasjes. Gebruik de punten en bewaar de rest voor bijvoorbeeld een roerbakgerecht.
  • 3 Bestrooi de kiphaasjes met zout en peper. Haal telkens een kleine hoeveelheid kiphaasjes en aspergepunten door het bierbeslag en laat ze op een draadschep in de hete olie zakken. Frituur ze in ca. 3 min. goudbruin en gaar.
  • 4 Schep de kiphaasjes en aspergepunten op keukenpapier en houd ze in de oven warm tot alles gebakken is. Bestrooi alles met zout en serveer direct. Lekker met een mosterdmayonaise of kant-en-klare aïolisaus.

Kip en asperge fritto is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Romige pastaschotel met gehakt
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fritto Misto
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fritto Misto Van Groenten
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Fritto Misto Van Groenten
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept