Romige waterkerssoep

4
30 min
Voorgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Grove stelen van waterkers plukken, beetje waterkers apart houden voor garnering. In (soep)pan boter smelten. Aardappel en knoflook 2 min. zachtjes bakken. Waterkers en komkommer toevoegen en 1 min. meebakken. Afblussen met sherry. Crème fraîche toevoegen en laten smelten. Bouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen. Soep afgedekt 15 min. op laag vuur laten koken. Pan van vuur nemen en soep met staafmixer pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Soep over vier diepe borden verdelen. Kipfilet met plukje waterkers in soep leggen.

Romige waterkerssoep is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Waterkerssoep
20 min
Bekijk recept
Waterkerssoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Waterkerssoep
30 min-
Bekijk recept
Waterkerssoep met kip-limoen-balletjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept