Boterslasoep met waterkers

4
20 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de aardappels in kleine blokjes. Smelt de boter in een soeppan en bak de ui heel zachtjes tot hij glazig ziet. Schep de aardappelblokjes erdoor en verwarm alles nog 2-3 minuten op heel zacht vuur. Schep de botersla door het aardappel-uimengsel. Schep de waterkers erdoor, maar houd 4 mooie takjes apart. Laat de sla en waterkers al omscheppend slinken. Maal wat peper boven de pan en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender of keukenmachine. Warm de gebonden soep nog even zachtjes door en breng hem op smaak met zout en peper. Schep de slasoep in vier warme diepe borden en leg in het midden een bergje van reepjes kiprollade. Garneer met de takjes waterkers.

Boterslasoep met waterkers is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept