Thaise kippensoep

6
25 min
Voorgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd het citroengras in stukken. Maak de champingnons schoon met keukenpapier en snijd in grove stukken. Snijd de gemberwortel in plakken. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in ringetjes. Snijd de kipfilet in blokjes.
  • 2 Verhit de olie in een soeppan. Bak hierin de kipfilet totdat deze lichtbruin ziet. Bak al omscheppend op hoog vuur het citroengras, de peper, gember en champignons mee, totdat ze een sterke geur afgeven. Schenk de kokosmelk en de kippenbouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat 15 min. zachtjes doorkoken.
  • 3 Breng de soep op smaak met peper en zout. Snijd het basilicum fijn en bestrooi de soep voor het serveren met het basilicum.

Thaise kippensoep is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetzure kip uit de braadzak
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise tomaten-kippensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap kippensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle kippensoep
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept