Stap-voor-stap tom yam kai (Thaise kippensoep)

4
25 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de peper in stukken. Schil en snijd de gember fijn. Stamp in een vijzel de peper, knoflook en gember met zout tot een puree.
  • 2 Verhit de helft van de olie in een soeppan en bak de kip in 10 min. rondom bruin. Voeg de puree toe aan de kip en bak 1 min. mee. Voeg het water toe en breng aan de kook.
  • 3 Boen de helft van de limoen schoon en rasp de groene schil eraf. Pers de limoen uit. Plet het citroengras met een groot mes of gebruik hiervoor een pan. Voeg het citroengras, samen met de limoenrasp, het limoensap en de limoenblaadjes bij de soep. Maak de champignons schoon met keukenpapier. Breek de steeltjes van de champigons en doe de steeltjes bij de soep. Laat de soep op laag vuur 1 uur trekken.
  • 4 Zeef de soep. Neem de kip eruit en laat iets afkoelen. Haal met twee vorken het vlees van de kip en doe het vlees terug in de soep.
  • 5 Snijd de hoeden van de kastanjechampignons in plakjes. Verhit de helft van de olie in een pan en bak de champignons 5 min. Voeg ze toe aan de soep. Pers de rest van de limoen uit. Breng de soep op smaak met de vissaus en het limoensap. Snijd de bosui schuin in dunne ringetjes en de koriander grof. Schep de soep in kommen en bestrooi met de bosui en de koriander.

Stap-voor-stap tom yam kai (Thaise kippensoep) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetzure kip uit de braadzak
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise tomaten-kippensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap kippensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle kippensoep
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Jonas Cramby's paletas de agua (mexicaanse ijslolly's)
20 min
Bekijk recept
Hartige broodtaartjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap soezen bakken
15 min Gebak
Bekijk recept