1 Snijd de stoneleeks schuin in 1 cm lange stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de stoneleeks samen met de paddestoelen op middelmatig hoog vuur in ca. 4 min. bijna gaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de paddestoelen over de soepkoppen.
2 Meng de bouillon met 500 ml koud water en schenk de bouillon in de koppen. Schenk in elke kop 1 tl truffelolie. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
3 Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de rand van de koppen met ei. Leg op iedere kop een plakje bladerdeeg en vouw het eromheen. Druk het deeg licht aan. Bestrijk de bovenkant met het resterende ei en strooi er een beetje zeezout over.
4 Zet de koppen op de bakplaat in het midden van de oven en bak het bladerdeeg in ca. 25 min. goudbruin en gaar. De bouillon is dan ook warm.
Paddestoelenbouillon is een recept van Albert Heijn