Mosselen met knoflookkruim

4
25 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Controleer de mosselen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ze in weinig water 6 min. Giet af en verwijder de dichte mosselen. Maak de mosselen los in de schelp, doe ze terug in één schelphelft en leg deze los op een bakplaat. Verwarm de oven voor op 220°C. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Maal het brood tot kruim in de keukenmachine. Voeg het citroenrasp, 2 el citroensap, de knoflook, het basilicum en voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel het kruim over de mosselen. Bak de mosselen in de oven in 6-8 min. krokant en goudbruin. Lekker met extra partjes citroen.

Mosselen met knoflookkruim is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Penne met roomandijvie en knoflookkruim
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde champignons met rucolastamppot
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokante spaghetti met tomaat en knoflookkruim
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettepasta
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept