Warme carpaccio van kabeljauw

4
20 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de tomaten aan de bolle kant kruiselings in en dompel ze 10 seconden in kokend water. Schep ze in een kom met koud water en verwijder de velletjes.
  • 2 Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in dunne reepjes. Schep in een kommetje de tomaatreepjes en sjalotten door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe en roer de helft van de olie erdoor.
  • 3 Snijd de schil van de courgette met een dunschiller eraf en snijd deze groene repen in dunne korte reepjes en roer ze door de tomaat. Bewaar de rest van de courgette voor ander gebruik, bijvoorbeeld voor gestoofde courgette.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de resterende olie over 4 hittebestendige borden. Bestrooi de borden met een beetje zout en peper. Snijd de vis met een scherp mes in dunne plakjes en leg de plakjes naast elkaar op de borden.
  • 5 Zet de borden op het rooster in het midden van de oven en laat de vis in 5 min. gaar worden. Schep een lepel van het tomatenmengsel in het midden van de borden en strooi het basilicum erover. Lekker met warme toast.

Warme carpaccio van kabeljauw is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme salade van sperziebonen met geitenkaas
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept