Blini's met zure room, bietjes en zalm

24
40 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de melk in een steelpannetje tot deze lauw is. Meng de gist met 100 g bloem in een grote kom. Maak een kuiltje en schenk er 150 ml van de melk bij, roer goed en laat het beslag afgedekt op een warme plaats 1 tot 1 1/2 uur rijzen.
  • 2 Splits de eieren en roer de eidooiers in een kommetje los met de suiker en een mespunt zout. Bewaar de eiwitten. Warm de rest van de melk weer een beetje op en laat er 20 g boter in smelten.
  • 3 Klop het eidooiermengsel samen met de melk met boter door het gerezen beslag. Schep de rest van de bloem en 1 mespunt zout erdoor en klop het beslag 3 min. goed door. Klop de eiwitten stijf en spatel door het beslag. Laat het beslag 30 min. rijzen.
  • 4 Verwarm de oven voor op 150 °C. Verhit in een koekenpan een klontje boter en schep 2 el beslag per blini in de hete boter. Maak per keer 3 blini's met een diameter van ca. 10 cm. Bak ze in ca. 1 min. aan de onderkant goudbruin, keer ze om en bak vervolgens de andere kant ca. 1 min. Herhaal dit met de rest van het beslag. Houd de blini's warm in de oven.
  • 5 Snijd de bieslook en dille fijn. Houd van beide kruiden wel wat achter voor over de bietjes. Bestrijk de blini's met een toefje zure room, bestrooi met peper, dille en eventueel bieslook, houd van beide kruiden wel wat achter voor de bietjes. Snijd de zalm in de lengte doormidden en maak er rozetjes van. Meng de blokjes biet met 2 el zure room, 1 el dille en 1 el bieslook. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de blini's over 4 borden, leg de zalm erbij en schep de bietjes ernaast.

Blini's met zure room, bietjes en zalm is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Zalmtorentje
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Slavelouté met kervel en belegde blini’s
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelblini met gerookte zalm
50 min Bijgerecht
Bekijk recept
Blini’s met geitenkaas en basilicum
10 min Voorgerecht
Bekijk recept