Aspergesalade met St. Jakobsschelpen

4
25 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de saffraan 5 min. in het citroensap. Kook de aspergetips 1 min. in gezouten water zonder deksel. Verwijder het donkere groen van de bosuitjes en een stukje van de onderkant, en snijd ze in de lengte in sliertjes. Maak een dressing van 3 el olijfolie, de saffraan met het citroensap en de honing, breng op smaak met zout en (vers-gemalen) peper. Giet de aspergetips af en schep ze in een schaal met de bosui om met de dressing. Bestrijk de St. Jakobsschelpen met de rest van de olie en gril ze op hoog vuur 2 min., keer halverwege en bestrooi ze met zout en peper. Snijd de onder- en bovenkant van de sinaasappel en snijd de schil er dik af. Snijd met een scherp mesje het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Rooster in een droge koekenpan de pistachenoten en laat ze afkoelen. Schep de aspergetips in een schaal om met de sinaasappel en leg de St. Jakobsschelpen erop. Bestrooi de salade met de pistachenoten.

Aspergesalade met St. Jakobsschelpen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Loempia met sint-jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Jonas Cramby's green scallop taco (gebakken kammosselen)
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Aziatische aspergesalade
30 min-
Bekijk recept
Wortel-aspergesalade met merquezworstjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergesalade met serranoham en basilicum
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aspergesalade met rucola
30 min-
Bekijk recept