Asperges met zalmblokjes in oosterse bouillon

6
30 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Asperges voorzichtig wassen en aan onderkant ca. 2 à 3 cm afsnijden. In pan met ruim water en zout asperges (afhankelijk van dikte) in ca. 10 minuten gaar koken en in kookvocht laten staan. Intussen in kom zalmblokjes licht besprenkelen met vissaus. Vervolgens ca. 15 minuten laten marineren. Sereh zeer fijn snijden.
  • 2 In pan visfond tot 6 dl aanvullen met aspergekookvocht en samen met saffraan en sereh aan de kook brengen. Vervolgens ca. 5 minuten tegen de kook aan laten trekken en indien nodig zout toevoegen. Soepborden verwarmen en (warme) asperges over borden verdelen. Vervolgens visblokjes over asperges verdelen. Hete bouillon op asperges en zalm schenken en direct serveren.

Asperges met zalmblokjes in oosterse bouillon is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Heldere bouillon met cantharellen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw in kruidenkorst en spinazierisotto
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept