Zalmtartaar met rucolaolie

8
20 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maal de rucola fijn in de keukenmachine. Schenk de olie er langzaam bij terwijl de machine draait. Laat de rucola-olie minimaal 1 uur afgedekt staan op kamertemperatuur.
  • 2 Snijd de zalmhaasjes en gerookte zalm in blokjes. Snijd dunne partjes van de citroen (partje per persoon) en pers de rest uit. Snijd de bieslook fijn.
  • 3 Meng de zalm met het citroensap, de crème fraîche en 3/4 van de bieslook. Breng de rucolaolie op smaak met zout. Zet de ringvorm op een bord en vul met 1/8 van de zalmtartaar. Druk goed aan met een lepel.
  • 4 Verwijder de ringvorm en druppel de rucolaolie over de zalmtartaar. Leg er een partje citroen op en bestrooi met bieslook. Maak op deze manier alle borden op.

Zalmtartaar met rucolaolie is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met paddenstoelen en rucolaolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met rucola
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Koud soepje met geitenkaas
Bekijk recept
Rillette van makreel met roquette
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Cannelloni van rammenas en zalmtartaar
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tartaar van twee soorten zalm
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Warmgerookte zalmtartaar met kappertjesvinaigrette en veldsla
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmtartaar met eendenlever
20 min Voorgerecht
Bekijk recept