Gamba-pintxos met peterselieolie

4
10 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de garnalen en wikkel om iedere garnaal een half plakje ontbijtspek. Rijg 1 of 2 garnalen aan een prikker met een part citroen. Bestrijk de garnalen dun met 1 eetlepel olijfolie. Maal de peterselie met de staafmixer of in de kleine mengkom van de keukenmachine met de rest van de olie fijn. Breng de peterselieolie op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verhit de grillpan, gril de garnalenspiesen op hoog vuur tot het spek rondom bruin en knapperig is en de garnalen mooi roze zijn. Dit duurt circa 3-5 minuten. Serveer de garnalenpintxos warm en druppel de peterselieolie erover.

Gamba-pintxos met peterselieolie is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gemarineerde mosselen
10 min Snack
Bekijk recept
Spaanse courgettestamppot met chorizo
30 min-
Bekijk recept
Zomerquiche met rode ui, ricotta en peterselieolie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde groenten
20 min Bijgerecht
Bekijk recept

Surf 'n turf van de grill
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met gamba's
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Groentekroketjes, lamsgehaktballetjes, pittige gamba's, bruschetta en salade van courgette
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept