Pittige garnalen met avocado

4
20 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de rode peper fijn. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.
  • 2 Verhit de olie in de wok en roerbak de garnalen met de peper, de helft van de sjalot, knoflook en koriander op hoog vuur in ca. 4 min. roze en gaar. Neem uit de pan. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Pers de limoen uit en snijd het vruchtvlees van de avocado's in blokjes en besprenkel met het limoensap. Snijd het blad van de verse koriander fijn.
  • 3 Snijd de komkommer in blokjes en meng met de rest van de sjalot en de helft van de verse koriander. Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe. Breng de salade op smaak met peper en zout. Schep in kommetjes en verdeel de lauwwarme garnalen erover. Bestrooi met de rest van de koriander.

Pittige garnalen met avocado is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mexicaanse quesadillas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige truffels
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige gebakken garnalen
13 min Bijgerecht
Bekijk recept