Loempia met sint-jakobsschelpen

4
40 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Roer een dipsaus van de oestersaus, de sherry, een derde van de gember, 1 el sojasaus, 1 el water, het citroensap en de peper. Verhit een wok en laat deze goed heet worden. Voeg 3 el olie toe en roerbak de stukjes sint-jakobsschelp, de knoflook, de rest van de gember en peen 30 seconden. Voeg de kool en de bosui toe en bak nog 1 minuut. Roer om met de rest van de sojasaus, schep uit de wok en laat afkoelen. Roer de maizena glad met 2 el water. Leg 1 vel filodeeg met een punt naar beneden. Bestrijk de randen met de maizenapasta. Schep 2 el vulling op de onderste hoek. Rol een stukje op, vouw de zijkanten naar binnen en rol de loempia naar boven dicht. Plak vast met de maizena. Herhaal dit met het overige deeg. Verhit de rest van de olie in de wok, totdat hij bijna begint te roken. Frituur 2 à 3 loempia's per keer 3 minuten, keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de dipsaus.

Loempia met sint-jakobsschelpen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonas Cramby's green scallop taco (gebakken kammosselen)
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sint-jakobsschelpen op groene muntmousse
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Witte chocolade-ijs met chocoladeloempia
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Sesambol gehakt & zoete pannenkoek
10 min
Bekijk recept
Knapperige visloempia's
25 min-
Bekijk recept
Pittige paddenstoelenloempiaatjes
30 min -
Bekijk recept