Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen

4
40 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 6 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm 2 el olijfolie in een soeppan en fruit de knoflook en ui in 5 min. op laag vuur glazig. Schep de rijst, het paprikapoeder, de saffraan en de tijm erdoor en bak nog 3-4 min. op laag vuur. Pers de sinaasappel uit. Schenk het sap en de pastis bij de rijst, laat dit 2 min. zachtjes sudderen. Voeg de visfond, 400 ml water en 1 el sinaasappelrasp toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat de soep 20 min. heel zacht koken. Dep intussen de St.-Jakobsschelpen droog met keukenpapier, wrijf ze in met zout en peper. Bestrijk ze met 1 el olijfolie en rooster ze op hoog vuur in 1-2 min. bruin in een hete grillpan. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Schep hem in warme borden en leg de St.-Jakobsschelpen erin. Garneer met de peterselie.

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Loempia met sint-jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Jonas Cramby's green scallop taco (gebakken kammosselen)
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sint-jakobsschelpen op groene muntmousse
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Zalm-saffraansoep met zeeaster
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mossel-saffraansoep
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Saffraansoep
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Saffraansoep met mosselen
45 min Voorgerecht
Bekijk recept