Pasteitjes met gebakken slakjes

4
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand
  • 3 Slakken laten uitlekken. Sjalotje pellen en heel fijnsnipperen. Peterselie fijnknippen. Ham in kleine stukjes snijden. Pasteitjes in midden van oven in ca. 10 minuten warm laten worden. Intussen boter verhitten en sjalot ca. 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen en al roerend ca. 10 seconden zachtjes meebakken. Slakken, ham en tijm erdoor roeren. Wijn erbij schenken en al omscheppend op hoog vuur laten verdampen. Crème fraîche en peterselie erdoor roeren, ca. 2 minuten op laag vuur verwarmen, af en toe omscheppen. Op smaak brengen met (weinig) zout en peper. Pasteibakjes vullen met slakkenmengsel en direct serveren.

Pasteitjes met gebakken slakjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kreukels met witte wijn
Snack
Bekijk recept
Ballotin van jong konijn
0 min
Bekijk recept
Gebraden lamsbout met groenten en slakkenboter
0 min
Bekijk recept
Kip met ‘Petits gris’
45 min Voorgerecht
Bekijk recept

Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Britse gehaktpasteitjes met pastinaak
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelenpasteitje
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roompasteitjes
35 min Nagerecht
Bekijk recept