Japans tempuragehakt

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kneed het gehakt met de gember en naar smaak zout en peper heel stevig door elkaar. Vorm kleine balletjes en bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Meng voor de dip sojasaus met sesamolie en sherry.
  • 2 Verhit de frituurolie tot 170 C. Bereid van de tempuramix een beslag volgens de aanwijzingen.
  • 3 Wentel de helft van de gehaktballetjes door het beslag en laat ze in de olie glijden. Bak de balletjes in ca. 3 min. lichtbruin en gaar. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak de rest van de balletjes op dezelfde manier.
  • 4 Serveer de tempuraballetjes met het dipsausje.

Japans tempuragehakt is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roergebakken noedels op z'n Japans
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crumble met roodbaars, venkel en courgette
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Asperge met kruidenkorst en lamsgehakt
30 min- Snack
Bekijk recept