1 In soeppan ui in 2 el olie fruiten. Champignons en kruiden erdoor scheppen en op hoog vuur al omscheppend in 3 min. bruinbakken. Afblussen met sojasaus en sherry. Vleesbouillon toevoegen en bouillon 20 min. op laag vuur laten trekken. Schone doek vochtig maken en in zeef leggen. Bouillon door zeef in andere pan schenken en met lepel vocht uit paddestoelen in zeef drukken.
2 Paprika in flinterdunne repen snijden. Repen halveren. Paddestoelen schoonvegen. Grote exemplaren in grove stukken snijden, kleine heel laten. Intussen bouillon opnieuw zachtjes verwarmen en op smaak brengen met zout en peper. In koekenpan 2 el olie verhitten en paddestoelen op hoog vuur al omscheppend bruinbakken, vocht laten verdampen. In midden van vier warme soepborden bergje paddestoelen leggen en garneren met bieslook en paprika. Borden op tafel zetten en aan tafel bouillon uit soepterrine erin scheppen.
Krachtige paddestoelenbouillon is een recept van Albert Heijn