Aubergine-rosbiefrolletjes met pikante muntsaus

4
40 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Uiteinden van aubergines snijden en van elke aubergine 6 lange plakken snijden. Plakken in vergiet leggen, bestrooien met zout en 10 min. laten staan. Intussen van limoen 4 dunne plakjes snijden, rest van vrucht uitpersen. In vijzel of in minimengkom van keukenmachine blaadjes munt met knoflook, vissaus en 3-4 el olie tot gladde saus pureren. Muntsaus op smaak brengen met limoensap, suiker en zout. Peperreepjes erdoor scheppen. Aubergine droogdeppen met keukenpapier. Grillpan verhitten. Aubergine aan beide kanten bestrijken met 1 el olie en in 2 porties in grillpan goudbruin en gaar roosteren. Plakken halverwege slag draaien, zodat mooi ruitpatroon ontstaat. Geroosterde aubergine op snijplank uitspreiden en laten afkoelen. Op elke plak aubergine plakje rosbief leggen. Peper erboven malen. Aubergineplakken stevig oprollen en vastzetten met cocktailprikker. Rolletjes over vier borden verdelen, muntsaus erop scheppen en garneren met plakjes limoen.

Aubergine-rosbiefrolletjes met pikante muntsaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Perzische rijst met linzen
20 min
Bekijk recept
Lamskoteletjes met yoghurt-muntsaus
30 min-
Bekijk recept
Gevulde paprika met Marokkaanse couscous
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante lamsboutlapjes met frisse appelsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept