Gegrilde biefstuk met rodekool

4
30 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 200 °C. Honing door citroensap roeren en pittig op smaak brengen met zout en peper. Helft van citroenmengsel door bouillon roeren. Citroenrasp, ui, abrikoos en 2 el olie door droge couscous mengen en in met bakpapier beklede ovenschaal doen. Bouillonmengsel over couscous schenken en couscous in midden van oven in 20 min. gaar laten worden. In pan rest van citroenmengsel over rodekool gieten, goed omscheppen en met 100 ml water 5 min. koken. Sinaasappels tot op vruchtvlees schillen en partjes een voor een uit 'tussenschotjes' snijden (sap opvangen). Sinaasappelpartjes met sap en 1 el olie door rodekool scheppen, op smaak brengen met zout en peper. Grillpan voorverwarmen. Vlees met 1/2 tl zout en peper bestrooien en met rest van olie bestrijken. Biefstuk in grillpan in 6-8 min. van buiten bruin en van binnen rosé roosteren. Couscous over vier borden verdelen en biefstuk erop leggen. Lauwwarme rodekool ernaast serveren.

Gegrilde biefstuk met rodekool is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept