Tortilla's met kip

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng de kippenbouillon aan de kook. Zet de pan op zeer laag vuur, zodat de bouillon niet meer kookt. Laat de kipfilet in de bouillon 10 min. garen. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Rooster in een droge koekenpan de pepers enkele seconden en snijd in stukken. Pers de knoflook.
  • 2 Pureer in een keukenmachine de rode peper met de tomatenblokjes, knoflook, oregano en 100 ml kippenbouillon (per 4 personen) tot een gladde saus. Verhit de olie in een koekenpan en schenk de saus erin. Laat de saus 8-10 min. zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Trek de kipfilet met een vork in draadjes. Snijd de bosui in ringetjes. Wentel de tortilla's een voor een door de tomatensaus. Vet de ovenschaal in. Verdeel de kip en bosuitjes over de tortilla's, rol de tortilla's op en leg naast elkaar in de ingevette schaal.
  • 4 Strijk de rest van de saus over de bovenkant uit. Verdeel de zure room en verkruimel de kaasblokjes erover. Laat in het midden van de oven de tortillarolletjes in ca. 20 min. bruin kleuren.

Tortilla's met kip is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept
Taugétortilla
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Oriëntaalse wrap
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quesadilla met ossenworst
15 min Snack
Bekijk recept