Gegrilde tonijnsteak met basilicumsaus

8
40 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Leg ze op een bord en bestrooi met zout. Schep de couscous om met de rozijnen, 4 eetlepels olijfolie, 2 theelepels zout en het sinaasappelsap. Schenk er 300 ml kokend water op en dek af. Maal het basilicum in de keukenmachine fijn met het limoensap, de honing en 4 eetlepels olie. Kwast de tomaatjes in met de rest van de olie. Bestrooi ze met zout en peper en rooster ze 10 minuten in de oven. Wrijf de tonijn in met chilipoeder en zout. Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tonijn op hoog vuur in 1-2 minuten per kant lichtbruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Verdeel de couscous over acht borden en leg er de tonijn en tomaatjes op. Besprenkel met basilicumsaus en bestrooi met pijnboompitten.

Gegrilde tonijnsteak met basilicumsaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met kip en paprika-basilicumsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken scholfilet met courgetteratatouille en basilicumroom
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia met basilicumsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basilicumsaus
15 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept