Kip met tandoorikruiden

4
1u20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Saffraan 5 min. weken in 2 el heet water. Citroensap, gember, knoflook, specerijen, yoghurt en 2 tl zout erdoor roeren. Vel van kip lossnijden en niet helemaal wegtrekken. Hier en daar inkepingen maken en rondom royaal insmeren met yoghurtmengsel. Vel er weer overheen trekken. Kip afgedekt in kolekast minstens 3 uur laten marineren. Voor gebruik kip op kamertemperatuur laten komen.
  • 2 Oven voorverwarmen op 225 °C. Kip op borst in braadslede leggen en bestrijken met ghee. In midden van oven kip in 60 min. goudbruin en gaar roosteren, laatste 15 min. kip op rug leggen.

Kip met tandoorikruiden is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsschnitzels in yoghurt-sinaasappelmarinade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vers slaatje met Indische smaken
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevogeltebrochettes met tandoorikruiden
12 min Snack
Bekijk recept
kip tandoori
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept