Kip met dragon-mosterdglazuur

4
1u50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil van citroen raspen en vrucht uitpersen. Uitgeperste vrucht bewaren. In kommetje boter zacht roeren en citroenrasp, citroensap, mosterd, knoflook, chilipoeder en dragon erdoor mengen. Kip op dikke delen van poten enkele keren insnijden. Vel van kip met vingers wat loshalen en deel van boter tussen vel en vlees wrijven. Helft van overgebleven boter op binnenkant van buikholte wrijven en uitgeperste citroenhelften in buikholte stoppen. Rest van boter over kip wrijven.
  • 2 Barbecue voor indirect grillen voorbereiden (zie tip). Kip boven lekbak op rooster leggen. Deksel op barbecue zetten en kip in ca. 1 1/2 uur gaar grillen. Na 1 uur grillen enkele extra houtskoolbriketten toevoegen (zie tip). Kip op schone snijplank leggen, afdekken met aluminiumfolie en 5 à 10 min. laten rusten. Kip in stukken snijden, op schaal leggen en bestrooien met zout en peper. Lekker met Franse frietjes en gemengde salade.

Kip met dragon-mosterdglazuur is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Sticky BBQ beenham
5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hespengebraad met vijgen-mosterdglazuur
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zeebaarsfilet met mosterdglazuur
20 - 30 min -
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept