Kippensoep met pandanrijst

2
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rijst gaarkoken volgens gebruiksaanwijzing. Buitenste blad van sereh verwijderen en harde uiteinden eraf snijden. Sereh in stukjes van 3 cm snijden en (met koksmes) kneuzen. Bosuitjes schoonmaken en in stukken van 3 cm snijden. Grote oesterzwammen in repen scheuren. Paksoi of tah tsai in repen snijden en wassen. In pan bouillon met currypasta, 2 el vissaus en sereh aan de kook brengen en 5 min. zachtjes laten koken. Bosuitjes, kip en oesterzwammen erdoor roeren en soep nog 5 min. zachtjes laten koken. Paksoi toevoegen en soep nog 2-3 min. zachtjes verwarmen. Eventueel op smaak brengen met vissaus. Basilicumblaadjes in stukjes scheuren. In midden van twee wijde soepkommen of diepe borden bergje van rijst maken. Soep erbij scheppen en bestrooien met basilicum.

Kippensoep met pandanrijst is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Chinese kip in hoisinsaus
140 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wokschotel met puntpaprika en kibbeling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Milde thaise varkensvleescurry
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zoetzure kip uit de braadzak
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise tomaten-kippensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap kippensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle kippensoep
10 min Voorgerecht
Bekijk recept