Roti met kerrie-kip en sperziebonen

4
40 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 7 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil 300 g aardappelen en kook de aardappelen in weinig water met zout in ca. 20 min. gaar. Schil ondertussen de rest van aardappelen en snijd in partjes (en bewaar tot gebruik in water).
  • 2 Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper heel fijn. Pureer in de keukenmachine of vijzel ⅓ van de knoflook, de helft van de rode peper en de komijn.
  • 3 Snijd de kipfilet in blokjes (en bewaar tot gebruik in de koelkast). Snipper de ui. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Giet de aardappelen af en pureer. Roer de knoflookpuree en een snufje zout erdoor.
  • 4 Kneed in een kom het bakmeel met een snufje zout, het water en 1 ½ el olie tot een soepel deeg. Laat het deeg 10-15 min. rijzen.
  • 5 Verhit in een wok 2 el olie en roerbak ¼ van de knoflook, de helft van de ui, de helft van de bouillontablet en de helft van de kerriepoeder. Schep de aardappelpartjes en de sperziebonen erdoor en laat met het water in ca. 30 min. afgedekt zachtjes gaar stoven, schep regelmatig om.
  • 6 Verhit de rest van de olie in een roerbakpan. Bak de rest van de knoflook, ui, peper, kerriepoeder, bouillontablet en de tomatenpuree ca. 1 min. Bak de kip ca. 2 min. mee en laat afgedekt in ca. 15 min. zachtjes gaar sudderen. Breng op smaak met zout.
  • 7 Verdeel het deeg in 8 ballen. Maak in het midden een gat, vul elk deeg met aardappelpuree en vouw het deeg dicht om de vulling. Bestuif het aanrecht en de deegroller met de bloem en rol de deegballen uit tot dunne, ronde lappen van ca. 17 cm doorsnede.
  • 8 Bak in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de roti's één voor één tot ze gaan bollen. Keer om en bak de onderkant ca. 1 min. Verdeel de kerrie-kip en de sperziebonen over borden. Leg de roti's ernaast.

Roti met kerrie-kip en sperziebonen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vegetarische kiproti met paprika en komijn
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse kip met okra en kousenband
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse roti met kip
80 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roti met bloemkool, prei en kip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept