Tagliatelle met verse tomaat en pestosaus

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven op 220 °C voorverwarmen. Tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing koken. Tomaten aan trosjes laten en in 4 porties knippen. Tomaten wassen en met trosjes eraan in ovenschaal leggen. Knoflook pellen. Boven 2 el olie 1 teentje knoflook uitpersen. Knoflookolie over tomaten sprenkelen. Tomaten in midden van oven in 10 min. gaarbakken. In keukenmachine of met staafmixer pijnboompitten met 1 teentje knoflook fijnmalen. Gemalen pijnboompitten met kaas, basilicum (uit tube), rest van olie en peper tot pesto mengen. Tagliatelle afgieten en met pesto mengen. Tagliatelle over vier diepe borden verdelen en tomaten aan trosjes erop leggen.

Tagliatelle met verse tomaat en pestosaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettebloem gevuld met mousse van courgettes en scampi
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Wokpasta met kip, champignons en pestosaus
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met broccoli en romige pestosaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tagliatelle met chiantisaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Romige tagliatelle met spekjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept