Couscous met falafel en korianderpesto

4
30 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Houd enkele blaadjes koriander achter voor de garnering. Pureer in de keukenmachine of met de staafmixer de rest van de koriander met het amandelschaafsel, 6 el olie, de kaas, 2 el citroensap, het rasp en 5 el water tot een gladde pesto. Is het te dik, voeg dan nog wat water toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • 2 Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze ca. 20 sec. onder in kokend water en laat afkoelen. Verwijder het vel en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • 3 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen 2 el olie en bak de falafel 3-4 min. Verhit de rest van de olie en bak de courgette met de knoflook 3 min. Meng er de couscous, de blokjes tomaat en naar smaak nog wat citroensap door. Serveer de couscous met de falafel en de pesto. Garneer met de achtergehouden koriander.

Couscous met falafel en korianderpesto is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde kipsandwich met avocado
20 min
Bekijk recept
Linzensoep met korianderpesto
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensnack van filodeeg en korianderpesto
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met pesto
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept