Caribische varkensrollade

4
50 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Varkensrollade in ruime plastic zak doen. Schil dun van sinaasappel en limoen raspen en vruchten uitpersen. In kommetje marinade kloppen van sinaasappel- en limoenrasp, sinaasappel- en limoensap, olie, rum, suiker en piment. Marinade in plastic zak schenken, plastic zak sluiten en zak zo schudden dat hele rollade met marinade bedekt is. Rollade in zak in schaal leggen en nacht in koelkast marineren. Zak met rollade af en toe keren.
  • 2 Barbecue voor indirect grillen voorbereiden (zie tip). Rollade laten uitlekken en boven lekbak op rooster leggen. Deksel op barbecue zetten en rollade ca. 40 min. grillen. Rollade op plank leggen, afdekken en 5 min. laten rusten. Rolladenet losknippen en verwijderen. Rollade in plakken snijden, op schaal leggen en bestrooien met tijm. Lekker met Mexicaanse tortillasalade (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek)

Caribische varkensrollade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Varkensrollade met bieten-cranberrychutney
100 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensrollade met appelcompote
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensrollade met pastinaak-rucolastamppotje
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse rollade met tomaatjes en uien
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Caribische tiramisu
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Caribische drumsticks
40 min Snack
Bekijk recept