Provençaalse runderstoofschotel

4
3u30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd het vlees in flinke dobbelstenen. Snijd ⅓ van de uien in dunne ringen. Maak de helft van 1 winterpeen schoon en snijd in plakken. Was de blaadjes van de bleekselderij (bewaar de stengels van de bleekselderij tot gebruik), peterselie en Provencaalse kruidenmix. Snijd 1 teen knoflook fijn.
  • 2 Boen de sinaasappel schoon en snijd de schil dun af. Snijd de helft van de peterselie en Provençaalse kruiden grof. Doe het vlees in een kom en voeg de gesneden groenten en kruiden met laurierblaadje, rode wijn, de helft van de olie en de helft van de sinaasappelschil toe. Schep door elkaar en laat vlees afgedekt in koelkast ca. 12 uur marineren.
  • 3 Snipper de rest van de uien. Maak de rest van de winterpeen en stengels bleekselderij schoon en snijd in blokjes. Snijd de rest van de knoflook fijn. Snijd de tomaten. Knip de rest van de peterselie en Provençaalse kruiden fijn. Schep de blokjes spek om met peterselie. Snijd olijven in stukjes.
  • 4 Verwarm de oven voor op 150 C of gasovenstand
  • 2 Schep het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Verhit de rest van de olie in grote koekenpan. Bak het vlees in delen op hoog vuur bruin. Breng op smaak met peper en zout.
  • 5 Leg de helft van het vlees in de ovenschaal. Verdeel het spek, de peterselie, ui, wortel, bleekselderij, tomaten en helft van de knoflook erover. Dek af met de rest van het vlees. Verdeel de Provençaalse kruiden, de rest van knoflook en de olijven erover. Bestrooi met de peper, het zout, de piment en suiker. Schenk de gezeefde marinade erover.
  • 6 Zet ovenschaal afgedekt in de oven en geheel in
  • 25-3 uur gaar stoven. Schep regelmatig om.

Provençaalse runderstoofschotel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Runderstoofschotel met kruidnagel en bier
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderstoofschotel met ratatouille
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mexicaanse Runderstoofschotel
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mexicaanse Runderstoofschotel
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept